Темніє...І
зірочка в небі вже сяє...
Святвечір...Родина
до столу сідає
Кутя вже
стоїть і запалені свічі
Чекання і
радість на кожнім обличчі
Різдво
Христове – одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за різноманітністю
народних обрядів. Свято, яке з нетерпінням чекають у кожній сім'ї. На
Свят-вечір трапезу накривають з 12 пісних страв. Обов’язково робляться кутя
(пшенична або рисова каша з медом, маком та родзинками) і узвар (компот із
сухофруктів). 7 січня на сімейній вечері вже можуть бути присутніми будь-які
страви. З цього ж дня починаються святкові 12 днів. Господині прагнуть
наготувати смачненького, щоб потішити рідних.
Щоб
доторкнутися до справжніх перлин народної мудрості відвідувачам бібліотеки
презентовано народознавчу веселку "Різдво колядує добром під вікном".
З легенд та переказів присутні дізналися про традиції святкування Різдва в
Україні, хто і коли має колядувати, щедрувати та засівати, які страви повинні
бути на святковому столі. А підібрати святкове меню допоможе літературно-кулінарне
асорті «Смачна різдвяна казка», де підібрані книги і журнали з рецептами
святкових страв.
Нехай це
чарівне свято наповнить ваше життя світлом,теплом, радістю і благополуччям!
Комментариев нет:
Отправить комментарий