среда, 8 марта 2023 г.

І ЛИНЕ НАД ЗЕМЛЕЮ ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО

 

 Цьогоріч виповнюється 209 років від дня народження геніального українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Це привід не лише вшанувати пам’ять Великого Кобзаря, але і згадати його  творчість. Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря», особливо під час війни.

 У Байрацькій сільській бібліотеці-філії проведено поетичний перегук "Читаємо Кобзаря". Шанувальники літературної спадщини видатного поета мали змогу згадати улюблені рядки поезій Тараса Шевченка і цим висловити  свою шану Великому Кобзареві.До уваги читачів експонується книжкова виставка- вшанування "І лине над землею Шевченкове слово", де представлені поетичні, прозові та художні твори Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко – це сьогодення. Як для нас, так і для всього світу. Шевченко – це Україна, а Україна – це Шевченко.  Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно в нашій вільній державі.

Тож читаємо і надихаємося пророчими віршами, єднаймося і перемагаємо!

 


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий