пятница, 23 апреля 2021 г.

АНДРІЙ КУРКОВ – ОДИН ІЗ НАЙСЛАВЕТНІШИХ УКРАЇНСЬКИХ ПИСЬМЕННИКІВ

 

«Я не ставлю задачі: вічне чи не вічне — я пишу те,

що мені подобається. Мене досі більше цікавить

наше минуле й наше сьогодення».

(А. Курков)

 

23 квітня 2021 р. – 60 років від дня народження Андрія Юрійовича Куркова (1961), українського письменника, кінематографіста. Всі книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами. За сценаріями цього письменника створено вісім кінофільмів, а в 2014 році він був нагороджений Орденом Почесного легіону Франції. Прочитати книги Андрія Куркова варто всім поціновувачам якісної сучасної літератури. Його твори перекладені на 36 мов світу.

Займатися літературою Андрій почав ще в старших класах школи, але перший по-справжньому серйозний досвід на літературній ниві отримав у 1988 році під час роботи над сценарієм до фільму «Поляна казок». Перший художній роман «Не приведи мене в Кенгаракс» побачив світ у 1991 році. В цілому ж автор створив понад 20 художніх творів.

Найвідоміша книга Куркова - «Пікнік на льоду» - розійшлася в Україні накладом понад 150 тисяч примірників, була переведена на п'ять мов світу і після своєї публікації потрапила в десятку найцікавіших європейських бестселерів.

У виданій в 2012 році книзі «Львівська гастроль Джимі Хендрікса» автор химерно змішує реальність і вигадку, створюючи таким чином неймовірно захоплюючий твір. Роман розповідає про те, як кілька американських хіпі і колишній капітан КДБ збираються у Львові біля могили відомого рок-співака Джиммі Хендрікса. Книга порадує читачів духом справжнього Львова з його вузькими вуличками, атмосферними кафе, яскравими персонажами і незвичайними історіями.

Серед інших популярних книг письменника варто відзначити твори «Добрий ангел смерті», «Географія одиночного пострілу», «Остання любов президента», «Нічний молочник» і «Садівник з Очакова».

Андрій Курков - один із найславетніших українських письменників. Його твори виходять великими тиражами і охоче перекладаються іноземними мовами. Досить зазначити, що це перший автор із СНД, чий твір потрапив у десятку бестселерів Європи.



Комментариев нет:

Отправить комментарий