пятница, 31 января 2020 г.

День пам’яті Героїв Крут


Щороку український народ вшановує пам'ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості українській державі і національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
Цій сумній  даті була присвячена патріотична година «Крути у серці»,  проведена для учнів. Присутні дізнались про подвиг і трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів-студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило-Мифодіївського братства.
Для користувачів був представлений тематичний перегляд літератури «Крути 1918». Присутні переглянули документальний фільм «Лист без конверта» з циклу «Невідома Україна» та прослухали пісні «Балада про Крути» (П.Дворського), «Пам’яті Героїв Крут»(Сурми звитяги).
Сьогодні, коли вирішується доля країни, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває у перших рядах боротьби за незалежність України.







Комментариев нет:

Отправить комментарий